30 jaar ervaring • Ervaring en professionaliteit • Europees fabricaat • Garantie & onderdelenservice

voor een duurzame toekomst

Het milieu is belangrijk voor ons. En voor jou?

verantwoorde productie

onze inspanningen

Sociale en ecologische duurzaamheid

Als fabrikant zijn wij ons bewust van onze grote verantwoordelijkheid om verantwoord om te gaan met hulpbronnen en de impact op het milieu te minimaliseren. Samen met de andere merken van de Zingerle Group ontwikkelen we voortdurend nieuwe projecten voor een duurzamer milieu en een duurzamere samenleving. Het woord 'eco' in Ecotent® verwijst naar de Engelse woorden 'economical' (zuinig) en 'ecological' (milieuvriendelijk), die beide deel uitmaken van onze waarden.

Minder CO²-uitstoot Minder CO²-uitstoot
Duurzaamheid Duurzaamheid
100% gerecyclede materialen 100% gerecyclede materialen
De mens in het middelpunt De mens in het middelpunt
Dankzij ons PV-systeem besparen we ongeveer 250 ton CO2 per jaar.
Duurzaamheid bij Ecotent®

Praktische maatregelen voor een groenere toekomst!

Ons duurzaamheidsbeleid begint bij ons bedrijfspand in Zuid-Tirol, dat sinds 2008 voor 100% wordt voorzien van hernieuwbare energie uit ons omvangrijke fotovoltaïsche systeem. Op al onze locaties besteden we door middel van kleine dagelijkse maatregelen aandacht aan het zuinig omgaan met energie. Denk hierbij aan het uitschakelen van computers en apparaten die niet in gebruik zijn en het gebruik van energiezuinige ledlampen, die slechts 1/5 van de energie verbruiken ten opzichte van conventionele lampen.
Daarnaast zijn onze gebouwen goed thermisch geïsoleerd, om warmteverlies te beperken.

Lees meer op de website van de Zingerle Group
DUURZAME LEVENSSTIJL: focus op mensen

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wij streven naar duurzaamheid in al haar facetten: wij geven niet alleen om het milieu, maar ook om mensen. Bij Ecotent® staat het welzijn van onze medewerkers, de medemens en iedereen die zich in een moeilijke situatie bevindt, voorop. We hebben onze gebouwen, werktijden en bedrijfsactiviteiten op persoonlijke behoeften afgestemd, en elk jaar organiseren wij liefdadigheidsprojecten en evenementen om minderbedeelden te steunen.

Meer informatie hier
RECYCLEBARE MATERIALEN VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST

ECOTENT® RICHT ZICH OP DUURZAME PRODUCTEN 

De levenscyclus van onze producten is ongelimiteerd

Bij de productie van onze partytenten besteden wij veel aandacht aan de kleinste details, zodat ze zo lang mogelijk meegaan. Een langere levensduur betekent minder afvalmateriaal en een geoptimaliseerde energiebalans bij de productie. Op deze manier dragen we ook bij tot de CO2-reductie!

Bij de productie van onze partytenten maken we alleen gebruik van recyclebare materialen: aluminium voor de palen, ijzer voor de voeten en plastic voor de afdekkappen of de drukknop. Ook ons verwerkte polyesterdoek voor daken en zijwanden is aan het einde van de levensduur 100% recyclebaar. 
 


upcycling

restjes? Nee, meesterwerken!


We transformeren afval in toegevoegde waarde voor onze klanten. We gebruiken de stofresten van onze partytenten om er handige multifunctionele tassen van te maken die we als duurzaam en nuttig cadeau aan al onze klanten geven.

deel ook jij onze waarden?

100% gemaakt van gerecycled materiaal

Als je onze waarden op het gebied van duurzaamheid deelt, dan hebben wij voor jou de perfecte oplossing. Onder onze tentstoffen vind je de textielsoort 'Recycling, die is gemaakt van 100% gerecyclede polyester polymeren, verkregen uit oude PET-flessen. De voordelen voor het milieu zijn legio: 1. we produceren geen nieuw materiaal, 2. we recyclen afval, 3. we reduceren het aantal plastic flessen dat anders in de oceaan of op stortplaatsen terecht zou komen. Dit textiel is verkrijgbaar in drie natuurlijke tinten: Olive, Stone en Sand. De stof is ook getest en gecertificeerd door Control Union volgens de Global Recycled Standard.

 
 
Jouw land. Jouw taal.
Je bevindt je op www.ecotent.nl. Wil je overschakelen naar www.ecotent.us?
Verenigde StatenOverschakelen naar www.ecotent.us
Jouw land. Jouw taal.
Vouwtenten brengen mensen en culturen samen. Onze website ook. Kies jouw land en taal voor een optimale productervaring.